Make your own free website on Tripod.com

В Мелбърн ме питаха защо имам два паспорта

 

"24 часа": Връщането ви от Австралия се забави. Каква е причината?

 

С. Кривентчева: Имах полет в цряда сутринта, но трябваше да взема американска виза и го изпуснах. Затова реших да остана в Мелбърн и да потренирам. Визата ми за САЩ е само до 16 април, а смятах да участвам на Липтън в Кий Бискейн. Тя е в жълтия ми паспорт, а в червения нямам. В американското посолство ме питаха защо имам два паспорта и даже се усъмниха че ги лъжа.

 

"24 часа": За първи път влязохте в основната схема на " Голям шлем". Доволна ли сте от представянето?

 

С. Кривентчева: В общи линии съм доволна. Защитих точките от миналата година. Заради новата система сега на практика получавам по малко. Съжалявам, че загубих, защото имах страшен жребий и щях да мина поне три кръга. Мачът с Хелгесън си беше мой. Просто нямах шанс, а и не бях достатъчно решителна.

 

"24 часа": Кой беше най-тежкия ви мач в турнира?

 

С. Кривентчева: С Петра Лангрова във втори кръг на квалификациите. Само този ден температурата беше 44С, а играхме три часа - от 12,20 до 15,20. На другия ден температурата спадна с 20С

 

"24 часа": Стигнахте отново 1/8 финал на двойки

 

С. Кривентчева: Можехме да бием Хингис и Лучич, ак опартньорката ми беше достатъчно мотивирана., а тя непрекъснато се смееше. Във 2 сет опитах сама да променя нещата, но Татаркова не ме подкрепи. След маяа треньорката й се скара, че ме е провалила, а тя отговори да не се ядосвам, защото сме играли с Хингис. Аз отвърнах: Какво от това и ние сме достатъчно добри.

 

"24 часа": Говорихте ли с Хингис след мача?

 

С. Кривентчева: Да, каза ми да не се приттеснявам, защото съм играла добре, а партньорката ме е провалила. Според мен има основание да се смята, че Лучич не е на 15 години. Аз съм играла с нея и имам чуството че е по-голяма. Като се видяхме в съблекалнята тя първа ме поздрави, защото ме позна от турнирите в Югославия.

 

"24 часа": Кажете нещо за сестрите Венъс и Серена Уилямс.

 

С. Кривентчева: Държат се като тийнейджърки и се движат главно с майка си. Винъс има голям хъс и играе без въобще да и пука. На Ролан Гарос странеше от другите тенисистки, но тук я видях да говори с охраната. И двете сестри са тръгнали с "wild card" от малките турнири и са натрупали опит. Иначе смятам, че има доста състезателки, които ще ги бият.

 

"24 часа": Как използвахте свободното си време в Мелбърн?

 

С. Кривентчева: Посетихме "Виктория маркет", където има от пиле мляко. Аз си купих колеми плюшени коала и кенгуру. Ходихме в ботаническата градина. Минахме само край казиното, бяхме в "Албърт парк, където е пистата за Формула 1.

(Интервюто е от "24 часа" от Януари' 98)