Make your own free website on Tripod.com

У нас очакват да играя като Граф

24 часа: Как оценявате дебюта си в Големия шлем

Л.Бачева: Доволна съм от резултата. Не играх най-добНе играх най-добрия си тенис, но играх достатъчно силно, за да победя в 1 кръг. Аз по принцип съм спокоен човек, но напрежението наистина беше огромно.

"24 часа": Има ли някаква причина за вашия скок в ранглистата?

Л. Бачева: Винаги съм знаела, че имам голям потенциал и просто беше въпрос на време да го реализирам. В един момент реших, че трябва да вляза в топ 100. Реалното ми място е сред първите 70, а защо не и 60.

"24 часа": Няколко думи за треньора ви.

Л. Бачева: От три години работя с холандеца Роб Ментинг. Играя и тренирам в клуб от Ротердам - името му е "Халвех". Там е играл и Рихард Крайчек. Преди Ролан Гарос Ментинг ми постави условие, ако стигна до 3 кръг да определи каква прическа да си направя. Ак отпадна във втория кръг обаче аз ще реша как да си промени външния вид. Много добре се разбирам с него, а това е важно, защото сме заедно по 5-6 часа на ден.. Аз съм човек с чувство за хумор и той го оценява.

"24 часа": Имате ли проблеми със здравето?

Л. Бачева: Да, стари травми на коленете. След Ролан Гарос ще си направя изследвания. През януари, чак след осем години чакане ми казаха какъв е проблемът.

"24 часа": Защо не играете в турнира по двойки на Ролан Гарос?

Л. Бачева: Защото всички се бяха уговорили още преди два-три месеца преди турнира и нямаше как да си намеря партньорка.

"24 часа": В България като че ли все още сте недооценена.

Л. Бачева: Мнението на хората в България не ме интересува. Аз почти нямам контакти, защото от три години си идвам за по един месец. За мен винаги е голямо напрежение да играя в България, защото всеки у нас очаква от мен да покажа тенис поне като Щефи Граф.

(Интервюто е от "24 часа", от 28 май 1999г.)