Make your own free website on Tripod.com
Logo

The Bulgarian Tennis Site

 
Home ButtonHome Button Home ButtonHome ButtonCustomer Service Button  

Новини - архив:

 

 

 Маги Малеева и Лизел Хубер отпаднаха на полу - финала на откритото първенство на Германия в Берлин. Крайният резултат (3/6 1/6) обаче не говори много за самия мач, а и противничките на Малеева / Хубер бяха поставените под номер 1 Руано Паскуал/ Суарез, абсолютните номер едно при двойките. 

Маги и Лизел започнаха мача добре, въпреки че позволиха ранен пробив. След това всяка от двойките взимаше своя сервис гейм до 3/5. При сервис на Вирджиния Руано Паскуал и 40 - 15 за поставените под номер едно, Маги и Лизел успяха да се доберат до равенство. След това тимовете се редуваха - предимство Малеева, равенство, предимство Паскуал. Най-накрая обаче Паскуал/Суарез спечелиха гейма.

Втория сет започна много добре. Още в първия гейм, Маги и Лизел успяха да пробият и да поведат с 1-0. При сервис на Маги обаче, Паскуал/Суарез си възвърнаха равеството. През почти всички останали геймове се стигаше до равенство, но в крайна сметка опита на Паола Суарез и партньорката й се оказаха решаващи и те спечелиха мача.

Това е третия турнир, в който Маги и Лизел участват като двойка и първия, на който ги гледах. Резултатите им са наистина впечатляващи - две титли и един полуфинал !!!

Според мен те взаимно се допълват. Лизел (висока 180см) е от типа на Линдзи Дейвънпорт - физически доста силна, но не много пъргава. Маги от своя страна е много бърза и успява бързо да достигне по-далечните топки, сервиса й е страхотен (в Берлин се брояха на пръсти играчките с по-добър сервис), а и играта й е на мрежа е добра. Лизел би трябвало да поработи малко върху своя сервис и ретърн. Да се надяваме, че и в бъдеще ще играят заедно

------------------------------------------

05.05.2003 Магдалена Малеева и Лизел Хубер спечелиха току що турнира във Варшава, Полша. Поставените под №1 Малеева/ Хубер загубиха първия сет, след като имаха винаги проблеми със собствения си сервис. След това обаче при 4 на 4 във втория сет, успяха да пробият Даниилиду/Скиавоне и спечелиха втория със 6/4. Третия решителен сет започна добре за Маги и Лизел, те спечелиха първия гейм. Елени и партньорката й обаче спечелиха следващите два и поведоха с 2/1 и точка за 3/1. Маги и Лизел не загубиха самообладание, пробиха противничките си и след това с прекрасна игра, не им дадоха дори гейм. Така мача завърърши 3/6 6/4 6/2 за Малеева / Хубер.

С победата на тоя турнир, Маги бележи своя втори по-значимост успех в двойките. Преди около месец, Маги отново с Хубер, спечели турнира в Амелия Айланд. С този успех, те вероятно ще стигнат до №5 в класирането по отбори за Мастерс турнира в Лос Анджелис. Следващата седмица Маги играе в Берлин

-----------------------

Магдалена Малеева отпадна в първи кръг на турнира във Вaршава, Полша. В мач от първи кръг Маги Малеева срещна Пара (Испания). Още от началото на мача, Маги имаше проблеми със сервиса си, като все пак успя да спечели първия сет, макар и трудно - със 7/6. Впоследствие обаче Пара се оказа по-последователна и спечели следващите два, а така и мача. Следващият турнир на Маги е в Берлин, Германия.

----------------------

Магдалена Малеева ще участва на турнира в Полша, който започва утре. Маги е поставена под № 5 в основната схема и в първи кръг ще играе срещу квалификантка. Схемата на Маги не може да се определи като много лесна - евентуално във втори кръг ще срещне Майоли или Хладкова. В нейната част на схемата са още Винъс Уилямс и Даниела Хантухова. Хм, предполагам и двете имат неприятни спомени от последната си среща с Маги :-)

------------------------

Българският Фед Кап отбор (Магдалена Малеева, Цветана Пиронкова и Десислава Топалова, капитан Юлия Берберян) не успя да се класира за следващата фаза на турнира, след като вчера България победи Израел само с 2-1. Въпреки това представянето ни не може да се определи като неуспех. Както винаги Магдалена Малеева беше на ниво - в игрите на сингъл не допусна загуба, а с Десислава Топалова се справяха добре на двойки. Този турнир ще се запомни с нещо друго обаче - дебюта на Цветана Пиронкова.

Цветана загуби първия си мач за България - срещу юголсавянката Даскович с 2/6 6/7. Въпреки това Юлия Берберян не сгреши като я пусна в срещата с Израел. Цветана доказа, че е голямата надежда на българския тенис - в първия мач срещу Израел, тя победи 15 години по-възрастната Облизер в два сета. В сайта на Фед Кап излезна статия, в която се каваше "опита не се счита за нищо, когато играеш срещу Пиронкова" (experience counts for nothing when you play vs Pironkova)!

 

 

 

 

Home Page

  Статии
  Интервюта
  Новини
  Профили